90 (212) 210 10 10

TR

ENG

DUYURULAR

Kütüphane Uzaktan Erişim Hk.

Ana sayfamızda http://library.nisantasi.edu.tr/ yer alan “online veri tabanlarında ara” sekmesine tıklayarak Ebsco veri tabanlarında kurum dışından arama yapabilmek için aşağıdaki adımlar izlenmelidir.

1.http://search.ebscohost.com/login.aspx?authtype=ip,uid&profile=ehostadresinden ya da http://search.ebscohost.com/login.aspx?authtype=ip,uid&profile=eds adresinden  EBSCO veri tabanlarına giriş yapınız ve kullanıcı adı, şifre bölümüne sırasıyla nisantasiuni ve erisim2020* giriniz.


Önemli not: Bu bilgiler sadece Ocak 2021 başına kadar geçerli olacaktır, sonrasında uzaktan erişime devam edebilmek için bir sonraki adımı tamamlayarak kendi kullanıcı adınızı ve şifrenizi belirleyiniz.


2. İlk adımda belirtilen kullanıcı adı ve şifre sadece geçici bir süre kullanılabilecektir ancak kendinize özel oluşturabileceğiniz bir kullanıcı adı ve şifre ile 365 gün boyunca veri tabanlarına uzaktan erişim sağlayabilirsiniz. Bunu yapabilmek için kişisel bir My EBSCOhost hesabı oluşturmanız gerekmektedir. Hesap oluşturma işlemini https://eis1.my.salesforce.com/sfc/p/#1H000000P2eP/a/1H000000Ul9V/zzZU325iVOXVVFxBTFgHX.5Xv6uR10N8Fl1JQaBRJSo adresindeki kılavuzun üçüncü sayfasında da göreceğiniz üzere ekranın sağ üstündeki “Oturum Aç/Sign In” bölümünden gerçekleştirebilirsiniz. Gmail hesabınızı bağlayabileceğiniz gibi kendinize bir kullanıcı adı ve şifresi de alabilirsiniz.

3.Bundan sonra uzaktan erişim sağlamak istediğinizde 2. adımda belirlediğiniz kullanıcı adınızı ve şifrenizi kullanmanız yeterli olacaktır. İlk adımdaki linke tıklayıp, kişisel hesap bilgileriniz ile giriş yapabilirsiniz.

 

Apply Nişantaşı