Önlisans ve Lisans Öğrencileri İçin 2020-2021 Akademik Yılı Bahar Dönemi Final ve Bütünleme Sınavları Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Soru: Sınavlara erişimi nereden sağlayacağım?

Cevap: Sanal Kampüs’ün Sınav Modülü’nden sağlayacaksınız. Doğrudan erişim için bağlantı: https://nisantasi-sinav-lms.almscloud.net/

Soru: Sınavlara erişim için hangi cihazı kullanacağım?

Cevap: Bilgisayar, tablet ya da akıllı telefonunuzu kullanabilirsiniz.

Soru: Sınavlara erişim için herhangi bir ekstra gereksinime ihtiyacım var mı?

Cevap: Evet, var. Sınavlara başlamadan önce kullanacağınız cihazın şarjının tam dolu olduğunu ve internet paketinde yeterince kota olduğunu kontrol ediniz. Ayrıca cihazın ve internet tarayıcısının güncel sürüm olduğunu kontrol ediniz. Sanal Kampüs en iyi Google Chrome internet tarayıcısında çalışmaktadır. Sınavlara başlamadan önce tarayıcı ön belleğini boşaltınız.

Soru: Sınavlara erişim için gerekli donanıma sahip değilim. Ne yapmalıyım?

Cevap: Üniversitemizin Maslak kampüsündeki bilgisayar laboratuvarlarını ya da bulunduğunuz ildeki herhangi bir üniversitenin bilgisayar laboratuvarlarını kullanabilirsiniz.

Soru: Sanal Kampüs’ün Sınav Modülü’ne giriş için hangi kullanıcı adı ve şifresini kullanacağım?

Cevap: Kullanılacak kullanıcı adı ve şifre; Sanal Kampüs’e giriş için kullandığınız ile aynıdır.

Soru: Sınavlara istediğim zaman girebilir miyim?

Cevap: Hayır, giremezsiniz. Sınav takvimi üniversitemizin ana sayfa duyurularında ilan edilecektir. Sınav takviminde belirtilen günde ve saatte ilgili sınava girebilirsiniz. Sınava geç giriş yapmanız durumunda sürenizden harcamış olursunuz ve bu durumda ekstra süre verilmez.

Soru: Yurt dışındayım. Sınavlara hangi saat dilimine göre gireceğim?

Cevap: Türkiye yerel saat dilimine göre gireceksiniz.

Soru: Sınavlara kaç kere girme hakkım var?

Cevap: Her bir sınava bir kere giriş hakkınız vardır.

Soru: Sınavlarda kamera ve mikrofon açmam gerekir mi?

Cevap: Hayır, gerekmez.

Soru: Sınavlarda hangi tür sorular ile karşılaşacağım?

Cevap: Çoktan tek seçmeli, çoktan çok seçmeli, açık uçlu, eşleştirme ve sıralama türünde sorular ile karşılaşacaksınız.

Soru: Açık uçlu sorulara nasıl cevap vereceğim?

Cevap: Soru kökünün altında yer alan metin kutusuna cevabınızı yazabilirsiniz. Tüm cevabı yazmadan diğer soruya geçmeyin. Ayrıca, sorunun cevabını yazarken klavyeden “Enter” tuşuna basmayın. “Enter” tuşu onay anlamına gelir ve sizi bir sonraki soruya geçirir.

Soru: Sorulara verdiğim yanlış cevaplar, doğru cevaplarımın puanlarını götürür mü?

Cevap: Hayır, götürmez.

Soru: Boş bıraktığım ya da cevap vererek geçtiğim sorulara geri dönüş yapabilecek miyim?

Cevap: Hayır, YÖK sınav güvenliği önerilerinde belirtildiği gibi sorulara geri dönüş yapamayacaksınız.

Soru: Sınav esnasında cihaz donması/elektrik kesintisi/internet arızası ile karşılaştım. Ne yapmalıyım?

Cevap: Sınav süresi dâhilinde farklı bir cihazdan sınava devam edebilirsiniz. Örneğin; elektrik kesintisinden dolayı bilgisayarınız kapanırsa hemen akıllı telefonunuzdan sınava girebilirsiniz.

Soru: Sınav esnasında farklı bir teknik sorun ile karşılaştım. Ne yapmalıyım?

Cevap: Sorunun resim ya da video kaydını alarak anında akademik birim e-posta adreslerine iletiniz. Bu konu ile ilgili üniversitemizin ana sayfa duyurularında yeni bir duyuru yayımlanmıştır.

Soru: Tüm sorulara cevap verdim. Ne yapmalıyım?

Cevap: “Sınavı Bitir” butonuna tıklayınız. Tüm sorulara cevap vermeden bu butona kesinlikle tıklamayınız. Aksi halde sınavınız sonlanacak ve tekrar giriş yapamayacaksınız.

Soru: Sınav sonucumu nereden öğreneceğim?

Cevap: Akademik takvimde belirtilen not ilan tarihinde OBİS üzerinden öğreneceksiniz.