ETKİNLİKLER

Farklı kültürlerden ezgiler Nişantaşı Üniversitesi’nde seslendirildi

Soprano Doç. Canan Özgür ve klasik gitarist Doç. Güray Alyörük, Nişantaşı Üniversitesi’nde düzenlenen etkinlikte sanatseverlere müzik ziyafeti sundu.

2018 yılından bu yana Avrupa ile Anadolu’nun köklü sanat kültürünü gitar ve insan sesinin zarif uyumuyla harmanlayan soprano Doç. Canan Özgür ve klasik gitarist Doç. Güray Alyörük, tanıdık öyküleri bambaşka bir tınıyla Nişantaşı Üniversitesi seyircisine sundu. Purcell’den Dowland’a, de Fala’dan Rodrigo’ya uzanan bir müzik ziyafeti sunan ikili, sefarad şarkılarını Bekir Küçükay’ın düzenlediği türkülerle buluşturarak farklı kültürlerin aşk dolu ezgilerini sahneledi. Doç. Güray Alyörük konserden bir gün önce gerçekleşen “Gitar Ustalık Sınıfı” etkinliğinde Nişantaşı Üniversitesi Gitar anasanat dalı öğrencileriyle bir araya gelerek eğitim verdi.