90 (212) 210 10 10

TR

ENG

ETKİNLİKLER

"25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü Atölye Çalışması "Öğrenciler Konuşuyor" Etkinliği" Kapsamında Gerçekleşti


Nişantaşı Üniversitesi Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin organize ettiği, "25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü Atölye Çalışması "Öğrenciler Konuşuyor" Etkinliği", 29 Kasım 2021 tarihinde gerçekleşti.

Tartışma ve Söyleşi, Toplumsal Cinsiyet Eşitsizliği ve Kadına Yönelik Şiddet" Konusunda Ölçme ve Değerlendirme Anketi hakkında bilgi verilmesi, UN Women’ın Kadınlara yönelik şiddete dikkat çekmek üzere 16 Günlük Aktivizm Kampanyası hakkında bilgilendirme (25 Kasım – 10 Aralık 2021) şeklinde bir program akışı devam etti. 

Psikoloji, Sosyoloji, Sosyal Hizmet, Sosyal Sorumluluk, Kadın Çalışmaları, Toplumsal Duyarlılık, Tarih Kulüplerinden katılım ile gerçekleşen etkinlikte, öğrenciler ile karşılıklı diyalog şeklinde kadına yönelik şiddetin nedenleri, toplumsal cinsiyet eşitsizliği nasıl oluşuyor, kadına yönelik şiddet ile toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin bağlantısı, tarih boyunca kadınların eşitsiz durumda oluşunun nedenleri, düşünürlerin konuya bakış açısı gibi konularda karşılıklı sorular ve cevaplar ile söyleşi gerçekleşti. Kadın ve Aile Çalışmaları Merkezi Müdürü Doç. Dr. Göknur Akçadağ, Sosyal Hizmet Bölümü Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Bengi Bezirgan Danış, Psikoloji Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Selçuk Aslan, Sosyoloji Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ahmet Umut Hacıfevzioğlu öğrencilerle diyalog halinde, bilgi verdiler.

Apply Nişantaşı