ETKİNLİKLER

Onaylı Pilot Yetiştirme Eğitim Organizasyonu tanıtım etkinliği gerçekleşti

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) tarafından Onaylı Pilot Yetiştirme Eğitim Organizasyonu olarak yetkilendirilen Üniversitemizde 11 Ocak 2022 tarihinde Onaylı Pilotaj Eğitim Organizasyonu tanıtımı gerçekleştirildi ve öğrencilere organizasyon hakkında bilgi verildi. Pandemi sebebiyle online olarak yapılan etkinliğe, SHYO Müdürü Dr. Mesut Cengiz Bükeç, Eğitim Müdürümüz Sn. Gülay Tangün, ERAH Ticaret Müdürü Sn. Yusuf Çalış ve ERAH Pilotlarından Sn. Erman Kurt da katılım gösterdi. Konuşmanın moderatörlüğünü ise Dr. Elif Özsoy yaptı.

Pilotaj bölümünün genel yapısı, ders içerikleri, pilot olmak isteyen öğrencilerin bu hayalerini gerçekleştirmek için hangi aşamalardan geçmeleri gerektiği, pilot olmak için sağlamaları gereken koşullar gibi pek çok konunun detaylıca anlatıldığı toplantıda, ERAH Havacılık da kendi tesisleri ve uçuş programları hakkında bilgilendirme yapmıştır.  Soru-cevap şeklinde devam eden toplantının sonunda 5 öğrencimize ERAH Havacılık tesislerinde 1 adet gerçek uçuş ve 4 adet similatör eğitimi hediye edilmiştir.