18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitlerini Anma Günü Programı

Bazı topraklar tarih yaratmak için çırpınırlar.

Kimi ülkelerin tarihi ise toprağı yaratır.

Çanakkale, işte  bu tarihlerden biridir!

M.Akif’in ifadesiyle, ‘gömelim  gel seni tarihe desem, sığmazsın’ misal bir abidedir….

Anadolu’dan başlayacak olan istiklal mücadelesinin irade ve iman ışığıdır Çanakkale zaferi…

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Nişantaşı Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi  Metin Dokuma Atölyesi tarafından hazırlanan Necid Çöllerinden Çanakkale’ye –Zafere Söz Düşer-‘ başlıklı etkinlikle idrak edildi.

Rejisi Dr. Ziyad Guliyev tarafından gerçekleştirilen anma programı,  Prof. Dr. Yavuz Demir’ in savaşları sadece tarihin aralığından ve dilinden okumak yanında,  sanatın imkan ve kabiliyetleri ile  insan hikayeleri üzerinden okunup anlaşılması esasında hazırlanmış ‘Necid Çöllerinden Çanakale’ye –Savaşa Söz Düşer’ başlıklı konuşması; Mehmed Akif’in Çanakkale Şehitlerine şiirinin   Nişantaşı Üniversite’si öğrencisi Emre Ertürk tarafından okunması ve Müzik Bölümü Öğr. Görevlisi Sarper Kaynak’ın piyanoda eşliğiyle yine aynı bölüm öğrencisi Mert Çodur’un icra ettiği Çanakkale Türküsü ile tamamlanmıştır.