90 (212) 210 10 10

TR

ENG

HABERLER

“Çelik Yapılar” Etkinliği Gerçekleşti

“Çelik Yapılar” Etkinliği Gerçekleşti

Nişantaşı Üniversitesi Yapı Kulübü tarafından düzenlenen “Çelik Yapılar” etkinliği, 29 Kasım 2017 tarihinde, Maslak 1453 NeoTech Kampüs’de gerçekleşti.

İnşaat Mühendisi Sibel Güven’in uzmanlık alanındaki bilgi ve tecrübelerini aktardığı etkinlikte iki önemli mimarlık ve mühendislik projesi olan Tiflis Uluslararası Havalimanı ve yılın en iyi havalimanı projesi seçilen Medine Prince Muhammed Bin Abdülaziz Havalimanı mimari ve mühendislik açısından değerlendirildi.

Her iki projenin iklim koşulları ve finansal maliyetler açısından farklılıklarının konuşulduğu etkinlikte projelerin tamamlanmasında mimar ve inşaat mühendislerinin koordine çalışmalarının önemine değinildi. Etkinlikte ayrıca mimarların sadece tasarım konusunda değil statik açıdan da bilgi sahibi olmalarının önemi vurgulandı. Konuşma öğrencilerden gelen sorularla devam etti.

Akademik bilgilerin somut örnekler ve yaşanmış tecrübelerle karşılaştırılmasını sağlayan etkinlik, profesyonel hayata geçiş sürecinde öğrencilere önemli bir kazanım sağladı.

Apply Nişantaşı