90 (212) 210 10 10

TR

ENG

HABERLER

13 bin kişinin arasından ilk 500’e kaldı

13 bin kişinin arasından ilk 500’e kaldı

Nişantaşı Üniversitesi Yeni Medya Bölümü üçüncü sınıf öğrencisi Muhammed Yücetaş’ın Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri kapsamında hazırladığı projesi Mehmet Zorlu Vakfı’nın Yetkin Gençler (YETGEN) Eğitim Programı kapsamında düzenlenen yarışmada 13 bin kişinin arasından ilk 500’e kaldı.

Öğrencilerin kariyerlerine 21’inci yüzyıl yetkinliklerine sahip olarak başlamalarını sağlayacak eğitimlerle, iş dünyası için önemli bir ihtiyaç olan nitelikli insan kaynağının gelişimine destek vermeyi amaçlayan programda Yücetaş’ın projesinin kabul edilmesi halinde hem staj imkanına sahip olacak hem de yatırımcı bulabilecek.

Konuya ilişkin açıklamada bulunan Yücetaş, “Yaptığımız araştırma sonucunda Türkiye’de 1 milyon ton tekstil atığı olduğunu ortaya çıkardık. Bu kadar tekstil atığı olmasına rağmen tekstil geri dönüşüm fabrikaları yeterli atık bulamadığı için ithal ediliyor. Biz aslında tekstil atığımızın olduğunu ve bunun da verimli kullanılması için  ihtiyaç duyan ilgili yerlere nasıl iletilebileceği üzerinden bir proje geliştirdik. Hem sosyal sorumluluk hem toplumsal gelişim hem de ülke ekonomisine katkısı var. Birleşmiş Milletler’in (BM) Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri kapsamında geliştirilen bir proje. Bu hedefler birbirlerine katkıda bulunan 17 kriz noktası üzerine odaklanmış durumda. Bu hedeflerle mücadele edildiğinde, bunlara yönelik proje geliştirildiğinde dünyayı tehdit eden kriz noktalarına karşı mücadele edilmiş olunuyor. Bu sebeple hem Türkiye hem de dünya için katkı sağlayan bir proje oldu. Atığın aslında atık olmadığını, maddi bir değerinin olduğu ve bunu iyi değerlendirilmesi gerektiğini gösteren bir çalışma” şeklinde konuştu.

Apply Nişantaşı