90 (212) 210 10 10

TR

ENG

HABERLER

IEEE 5G Zirvesi-İstanbul, Nişantaşı Üniversitesi’nin de Desteğiyle 13-14 Haziran Tarihlerinde Gerçekleştirildi

IEEE 5G Zirvesi-İstanbul, Nişantaşı Üniversitesi’nin de Desteğiyle 13-14 Haziran Tarihlerinde Gerçekleştirildi

IEEE 5G Summit- İstanbul, Nişantaşı Üniversitesi’nin İş Birliği Ve Mühendislik- Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlhami Çolak Başkanlığında Gerçekleştirildi.

 

Nişantaşı, İTÜ ve Gazi Üniversitesi tarafından ortaklaşa düzenlenen Uluslararası IEEE 5G Summit, 13-14 Haziran 2019 tarihinde, İTÜ Süleyman Demirel Kongre Merkezi’nde, Prof. Dr. Şeref Sağıroğlu (Gazi Üniversitesi), Prof. Dr. İlhami Çolak (Nişantaşı Üniversitesi) ve Prof. Dr. Ertuğrul Karaçuha (İTÜ) başkanlığında gerçekleştirilmiştir. Polonya, Portekiz, Amerika, İngiltere, Çin, Finlandiya, Japonya, Fas, İsviçre, İsveç, Belçika gibi ülkelerden gelen çok sayıda konuşmacı IEEE 5G Summit’de kendi ülkelerindeki 5G çalışmaları ve gelişen teknolojiler hakkında bilgi vermişlerdir. 

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, “Eskiden ekonomik bağımsızlık olmadan siyasi bağımsızlık olması mümkün değildi. Şimdi diyebilirim ki; teknolojik bağımsızlık olmadan ekonomik bağımsızlık olmaz ”dedi.

 IEEE 5G Summit’in Platin sponsoru olan Havelsan, genel müdürlük seviyesinde katılım sağlamıştır. Toplantının ilk günü Havelsan Genel Müdürü Sayın Ahmet Hamdi ATALAY, Yönetim Kurulu Başkan Vekili Sayın Mustafa Şenol ve beraberindeki Türk ve yabancı heyet Nişantaşı Üniversitesi’ni ziyaret etmişlerdir. Özellikle Nişantaşı Üniversitesi’nin Havelsan’dan almış olduğu hava trafik kontrolü simülatörlerini görmek isteyen Havelsan yetkilileri, kendi ürünlerini Nişantaşı Üniversitesi’nde eğitim ve öğretimde kullanıldığını görmekten çok mutlu olduklarını ve hava trafik kontrolü laboratuvarının Türkiye’de sadece 3 yerde olduğunu ifade etmişlerdir. Ayrıca Nişantaşı Üniversitesinin NISHNOVA kampüsünden çok etkilendiklerini ve örnek bir kampüs olarak gösterilmesi gerektiğini bildirmişlerdir.

Apply Nişantaşı