90 (212) 210 10 10

TR

ENG

HABERLER

Fırat Neziroğlu, Design Week Turkey’de “Çerçeve Dışına Çıkmış Özgür Dokumalar

Fırat Neziroğlu, Design Week Turkey’de “Çerçeve Dışına Çıkmış Özgür Dokumalar

T.C. Ticaret Bakanlığı koordinasyonu ile Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından tasarım kültürü oluşturmak ve Türkiye’deki tasarımcıları dünyaya tanıtmak amacıyla bu yıl üçüncüsü düzenlenen Design Week Turkey 2018 (Türkiye Tasarım Haftası), 16-18 Kasım’da Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleşti. Türkiye’yi ‘tasarım’da buluşturan etkinliğin ana teması bu yıl; ‘Tasarım Ekosistemi’ oldu. Daha önceki yıllarda dünyaca ünlü isimleri ağırlayan etkinlik, bu yıl da dünyaya yön veren tasarım trendlerini ziyaretçiler ile buluşturdu. Bu yılki ana teması ‘Tasarım Ekosistemi’ olan Design Week Turkey’de; Türk Tasarımı, Tasarım-Ekonomi İlişkisi, Küçük ve Büyük Endüstrilerde Tasarım ve Üretim, Girişimcilik, Zanaatkârlık, Endüstriyel Tasarım, Lüks Tasarım, Görsel İletişim Tasarımı ve Moda Tasarımı gibi Tasarım Ekosistemini oluşturulan konular ayrıntılı olarak işlendi. 

Tüm yaratıcı endüstrileri buluşturan Türkiye’nin en kapsamlı tasarım etkinliği Design Week Turkey’e iki gün boyunca toplam 52.300 ziyaretçi katıldı, 80 konuşmacı ile 27 panel ve konferans gerçekleşti. Ayrıca, 26 sergi ve enstalasyon, 16 atölye çalışması da sanatseverlerle buluştu.

 Üniversitemiz Tekstil ve Moda Tasarımı Öğretim Görevlilerinden Fırat Neziroğlu da yürütücülüğünü üstlendiği “Çerçeve Dışına Çıkmış Özgür Dokumalar" atölyesi ile Design Week Turkey’de yerini aldı. Dokuma zanaatinin sanat bakış açısı ile yorumlandığı, tasarım sürecinde yenilikçi yaklaşımlar hedeflendiği atölyede, katılımcılar Fırat Neziroğlu ile birlikte kendi kumaşlarını dokudular. 

Apply Nişantaşı