TR
Nev Online
İstanbul Nişantaşı Üniversitesi öğrencileri, çikolata ve kakaoya adanmış dünyanın en büyük etkinliği olan Salon du Chocolat kapsamında düzenlenen üniversiteler arası yarışmada büyük bir başarıya imza attı. Gastronomi ve Aşçılık bölümlerinden oluşan yarışma takımı, uluslararası düzeyde gerçekleşen bu prestijli organizasyonda ikinci olarak üniversitemizi gururlandırdı.
İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleşen etkinlikte, dünyanın dört bir yanından gelen pastane şefleri jüri olarak yer aldı. Jüri başkanlığını, iki kez dünyanın en iyi pastane şefi seçilen Antonio Bachour üstlenirken, oteller arası yarışmanın jüri üyeleri arasında üniversitemizin mutfak direktörü Chef David Shipman da yer aldı.
Üniversitemizi temsil eden ekipte, Gastronomi Bölümü 3. sınıf öğrencisi İrem Kahya, Aşçılık Programı öğrencileri Beril Beyda Usluğ ve Yiğit Baran Bozkurt yarıştı. Eğitmenleri Chef Ezgi Dila Ünal Dalgın liderliğinde hazırlanan takım, sergiledikleri yaratıcı sunum ve teknikle jüri tarafından tam not aldı.
Yarışma kapsamında ayrıca, üniversitemizi temsilen moderatör olarak görev alan katılımcımız, etkinlik boyunca kurumumuzun profesyonel duruşunu başarıyla yansıttı.
Bu önemli başarı, İstanbul Nişantaşı Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları eğitiminin uluslararası standartlarda ilerlediğinin bir göstergesi olarak değerlendirildi.