İstanbul Nişantaşı Üniversitesi İnsansız Hava Aracı Yetkili Eğitim Kuruluşu Oldu

Üniversitemiz yetkili ulusal otorite Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) tarafından İHA 0 ve İHA 1  kategorilerinde yetkili eğitim kuruluşu olarak kabul edilmiştir. Bu kapsamda üniversitemiz bünyesinde İHA 0 ve İHA 1 eğitimleri düzenlenebilecek, katılımcılar ilgili kategorilerde lisanslandırılabilecektir.

İHA 0 kategori lisansı 500 gram ve 4 kilogram arasındaki insansız hava araçlarının, İHA 1 kategori lisansı ise 25 kilograma kadar kalkış ağırlığı olan insansız hava araçlarının kullanım yetkisini kapsamaktadır. Bu lisanslara sahip kullanıcılar Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün kuralarına bağlı kalmak şartıyla insansız hava araçlarını ticari ya da hobi amaçlı kullanabilmektedir.