İstanbul Nişantaşı Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Füsun Naz Altınel’in Yeni Kitabı “Romantik Dönem Viyola Sonatlarına Müzikal ve Teknik Bakış” Yayımlandı.

Doç. Dr. Füsun Naz Altınel’in yeni kitabı “Romantik Dönem Viyola Sonatlarına Müzikal ve Teknik Bakış”  romantik viyola sonatlarının yorumlanmasında orta ve ileri düzey icracılar için eşsiz bir kaynak oluşturması amacı ile yazılmıştır.

19.yy’da virtüözite kavramının da ortaya çıkması ile doruk noktasına ulaşmış olan keman repertuarının gelişiminin ardından besteciler yeni arayışlara girmiş, o güne kadar göz ardı etmiş oldukları viyola için de eserler yazmaya başlamışlardır.

19.yy boyunca orijinali viyola için yazılmış veya diğer enstrümanlardan transkripsiyonları yapılmış olan sonatlardan günümüz viyola repertuvarında oldukça popüler olan ve sıklıkla seslendirilen, temel yaylı çalgı teknikleri ve yorumculuk açısından da önemli yedi sonat seçilerek bu kitapta incelenmiş, yorumcular için faydalı olabilecek öneriler sunulmuştur.