İstiklal Marşının Kabulü 12 Mart Etkinliği

Milletlerin varoluşlarının şifrelerinin içinde saklı olduğu kurucu metinleri vardır. İstiklal Marşımızın milletimiz açısından önemi budur. İstiklal Marşımızın kabulünün 98. Yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma günü kapsamında, 12 Mart Salı günü Üniversitemizin Doç. Dr. Cevdet Uysal Konferans Salonunda bir etkinlik programı düzenlendi. Programda, ilkin Üniversitemiz Sanat Ve Tasarım Fakültesi Metin Dokuma Atölyesi tarafından hazırlanan ve İstiklal Marşının 1.TBMM’de kabul edildiği günleri, yaşanan tartışmaları ve Kurtuluş Savaşı ruhunu, Amerikalı bir gazetecinin tanıklığıyla anlatan “O Günün Hikayesi” John Arthur Cliff’in Günlüğünden” adlı video ve sesli canlandırmayla başladı. Üniversitemiz Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Yavuz Demir tarafından yazılan “O Günün Hikayesi” John Arthur Cliff’in Günlüğünden” adlı canlandırmanın yönetmenliğini Dr. Öğretim Üyesi Güneş Özayten yaptı. Öğrencilerimizden Uğurcan Akbaş, Cansel Görgü, Musa Tarkan, Ceyhun Aydın, İrem Erikgenoğlu, Adnan Eren, Emre Ertürk, İbrahim Eren ve Furkan Kalaycı’nın gerçekleştirmiş olduğu sesli dramatik canlandırmaya perdede Kurtuluş Savaşı görüntüleri eşlik etti. Canlandırmanın ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasından sonra Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Esra Hatipoğlu, günün anlam ve önemine ilişkin kısa bir konuşma yaptı.