90 (212) 210 10 10

TR

ENG

HABERLER

NATO tatbikatında Savaş Biçer’e görev

NATO tatbikatında Savaş Biçer’e görev

Nişantaşı Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üy. Savaş Biçer Milli Savunma Bakanlığı tarafından NATO ile birlikte geçen hafta gerçekleştirilen Eurasian Star 2019 Tatbikatı’nda görev aldı.

Milli Savunma Bakanlığı tarafından NATO ile birlikte geçen hafta Eurasian Star 2019 Tatbikatı gerçekleştirilmişti. İstanbul’da konuşlu 3’üncü Kolordu (HRF) Komutanlığı’nda düzenlenen tatbikata NATO Komuta ve Kuvvet Yapısıyla birlikte toplam 19 karargâh, millî kurum ve uluslararası kuruluşlardan toplam 495 personel katıldı. Nişantaşı Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üy. Savaş Biçer de konu uzmanı olarak tatbikattaki yerini aldı.

Bu tatbikatların her yıl düzenli olarak yapıldığını ve kendisinin seçilme sebeplerini anlatan Dr. Öğr. Üy. Savaş Biçer, “Türkiye, NATO’ya girdiğinden beri bütün taahhütlerini harfiyen yerine getiren, NATO’nun herhangi bir konuda özellikle uluslararası güvenlikle ilgili askeri konularda ihtiyaç olduğunda en önde bulunan ülkedir. Bu durum NATO içerisinde hep takdir edilen bir konudur. NATO özellikle Soğuk Savaş sonrasında yeni bir yapılanma sürecine girdi. Bu süreç içerisinde de NATO’nun kuvvet yapısı dışında bir yapılanmaya gitme ihtiyacı duydu. Kuvvet yapısının yanına komuta yapısı da eklendi. Kuvvet yapısındaki birlikler beşinci madde dışındaki uluslararası krizlere ani olarak müdahale edecek birlikler kurdu. Kolordu seviyesinde birliklerdir. Bunların bir tanesi de Türkiye’de kuruldu. Yapılan tatbikat da 3’üncü Kolordu (HRF) Komutanlığı’nın bir tatbikatıydı. Bu tatbikatlar her yıl düzenli olarak yapılır, NATO imkân ve kabiliyetlerini ölçer. Ben de burada konu uzmanı olarak tatbikatta görev aldım. Muhtemel tehdidin beklendiği düşman kuvvetlerini temsil eden bölüm içerisinde konu uzmanı olarak görev yaptım. Bu da benim eski NATO deneyimim, uluslararası tecrübem ve uluslararası ilişkiler alanındaki NATO çalışmalarım nedeniyle tercih edilmeme sebep oldu” dedi.

Apply Nişantaşı