NishKİT Sporadik Alzheimer Riski PCR Tanı Kiti

Nişantaşı Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Aynur MÜDÜROĞLU Kırmızıbekmez tarafından geliştirilen Türkiye’de ve Dünyada ilk olan Alzheimertanı kiti ile, Alzheimer hastalığının erken teşhis ile tehditlerinin önüne geçmesi planlanıyor.

2 saat içinde sonuç veren NishKit hakkında açıklamada bulunan Kırmızıbekmez “Geliştirdiğimiz kit öncelikle AH risk genleri ve varyantları ile ilgili son yıllarda yapılmış tüm GWAS meta analizleri ile uluslararası veri tabanları taranarak öncelikli 6 gen ve bu genlerin en yüksek riske sahip varyantları belirlendi. Sonrasında belirlenen yüksek riske sahip gen varyantlarına-spesifik primerler tasarlanmış ve projede kullanılacak olan DNA polimeraz genetik mühendisliği teknikleri kullanılarak üretildi” dedi.