90 (212) 210 10 10

TR

ENG

HABERLER

Prof. Dr. Üstün Dökmen Nişantaşı Üniversitesi Öğrencileriyle Buluştu

Prof. Dr. Üstün Dökmen Nişantaşı Üniversitesi Öğrencileriyle Buluştu

Nişantaşı Üniversitesi Sosyoloji Bölümü tarafından düzenlenen Prof. Dr. Üstün Dökmen ile '’Düşüne Taşına Renkli bir Yaşama” konulu online seminer 9 Mart Salı günü saat 20.00’de online olarak gerçekleştirildi.

Nişantaşı Üniversitesi Tarih Bölüm Başkanı & Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç.Dr. Göknur Akçadağ’ın moderatörlüğünde yürütülen seminer programına üniversite öğrencilerimizin yanı sıra akademisyenlerimiz de katılım sağladı. Yoğun katılımla gerçekleşen seminerde; Düşüne taşına hayatta başarı ve mutluluk nasıl sağlanır, hayatın zorluklarına karşı insan davranışı, dayanıklılık, geleceğe bakarken geçmişi ve bugünü birlikte düşünmek, farkındalık gibi yaklaşımların hayatımızı nasıl şekillendirdiği tarihten, sosyal hayattan, sanattan ve kültürel hayattan örnekler ele alınarak anlatıldı.

Prof. Dr. Üstün Dökmen ayrıca Covid-19 salgınına değinerek toplumsal reflekste yarattığı etkilerden bahsetti. Ailelerin bu dönemde çocukları ile birlikte ev rutinlerini canlı tutmaları gerektiğini vurguladı. Uzun süreler evde geçen zamanlarda dahi yaşam kalitesini elden bırakmamanın aile içinde güven duygusuna katkı yapacağını belirtti. 

Son olarak, ‘’Her yeni gün, her yeni an yaşamınıza yeni bir renk, yeni bir film, yeni bir roman katın. Yaşamınızın rengini, kalitesini arttırın. Hayatınızın başlangıcından değil ancak, finalinden siz sorumlusunuz’’ sözleriyle konuşmasını noktaladı.

Apply Nişantaşı