90 (212) 210 10 10

TR

ENG

HABERLER

Sömestirde de çalışmaya devam: Bin öğrenci YKS kampında bir araya geldi

Sömestirde de çalışmaya devam: Bin öğrenci YKS kampında bir araya geldi

Nişantaşı Üniversitesi Rehberlik ve Kariyer Daire Başkanlığı tarafından üniversite öğrencisi adaylarına yönelik YKS kampı düzenleniyor. 5 gün boyuncu sürecek kamp sayesinde Nişantaşı Üniversitesi’nde bir araya gelen bini aşkın aday, rakiplerinin bir adım önüne geçme fırsatı yakaladı.

YKS kampına ilişkin açıklamada bulunan Nişantaşı Üniversitesi Rehberlik ve Kariyer Daire Başkanı Kaan Kıvanç, “27-31 Ocak tarihleri arasında 12’inci sınıf ve mezun grubu adaylar için YKS kampı düzenledik. Bu kampta adaylar sadece ders işlemeyecek, aynı zamanda üniversiteyi, meslekleri tanıma, doğru tercih yapabilme adına bilgilendirilecek. Bini aşkın katılımcı var. Onlara 4 gün boyunca ders anlatacağız. Kampın son günü ise 2 bin öğrencinin katılacağı TYT deneme sınavı yapacağız” dedi.

“RAKİPLERİ SOLLAMALARI İÇİN FIRSAT”

Öğrencilerin en fazla zorlandığı ve en fazla soru çıkan konulardan olan problemler konusunun kampta işlendiğini belirten Kaan Kıvanç, “Öğrenciler büyük bir yarış içerisinde. Şu anda okul ve özel öğretim kursları tatil. Birçok öğrenci bu haftayı dinlenerek geçiriyor. Ama kampa katılan öğrenciler bu haftayı verimli bir şekilde geçirecek. Rakipleri sollamaları için bu bir fırsat” şeklinde konuştu.

ADAYLARA SINAV TÜYOLARI

Sınava yaklaşık 140 gün kaldığını anımsatan Kaan Kıvanç, adaylara tavsiyelerde de bulundu. Kıvanç şunları kaydetti:

“Öğrenciler bütün konulara hakim olmak zorunda değiller. İyi oldukları konulardan soru kaçırmamaları gerekiyor. Ortalama netleri ile de birçok üniversiteye yerleşebilirler. Geriye kalan günleri verimli, planlı, enerjilerini doğru kullanacakları şekilde geçirmeleri lazım. Sınavda hangi konudan kaç soru çıkıyor, hangi puan türünden hazırlanmaları gerekiyor bilmeleri lazım. Bu doğrultuda bir ders programı oluşturmaları gerekli. Bu süreçte adaylar Nişantaşı Üniversitesi Rehberlik ve Kariyer Daire Başkanlığımız ile iletişime geçerek akıllarına takılan her konuda destek alabilirler. 2019-20 eğitim dönemi başladığından beri 300’e yakın lisede seminer yaptık ve bu konuları anlattık. Onlar da bizim kampüsümüzü ziyaret ederek bizlerden birebir bilgi alabilirler.”

Apply Nişantaşı