90 (212) 210 10 10

TR

ENG

HABERLER

Topraksız Tarım Eğitim Programı 2020’de de devam ediyor

Topraksız Tarım Eğitim Programı 2020’de de devam ediyor

Nişantaşı Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi ve Kibele Projekt iş birliği ile 2019 yılında başlayan “Topraksız Tarım Eğitim Programı” 2020 yılında da devam edecek. 22-23 Şubat tarihlerinde gerçekleşecek program ile yatırım öncesi topraksız tarım hakkında insanların doğru bilgilendirilmesi amaçlanıyor.

Üniversitenin Maslak kampüsünde gerçekleşecek olan eğitim programı hakkında konuşan eğitmen Ziraat Yüksek Mühendisi Ramis Özgen Akın, “Biz 2019 yılında bu eğitime başlarken ilginin olacağını öngörüyorduk fakat İstanbul’da düzenlediğimiz eğitime Anadolu’nun farklı şehirlerinden beklentilerimizin üstünde bir katılım gerçekleşti. Bu üretim metodu dünyada yıllardır uygunlamakta fakat ülkemiz için genç bir alan. Topraksız tarım konusunda maalesef bilgi sahibi olmadan doğru yatırım yapılamaz” dedi.

TARIM-HAYVANCILIK SEKTÖRÜNE DÜŞÜK FAİZLİ KREDİ DESTEĞİ

Eğitim hakkında konuşan Kibele Projekt Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Yusuf Kurt ise, tarım ve hayvancılık sektörü Türkiye için stratejik alan olduğunu ve son dönemde ülkenin genç nüfusunun ilgisini çekmeye başladığını belirtti. Kurt, bu alana var olan ilgi ile birlikte doğru olmayan bilginin yatırım yapmak isteyen vatandaşlarımız için önemli bir sorun olduğunu ve bu soruna çözüm üretmek için Nişantaşı Üniversitesi ile doğru bilgiyi yatırımcılara sunmak için eğitim çalışması başlattıklarını belirtti.

Yılın ilk günlerinde açıklanan ve tarım-hayvancılık sektörüne ciddi nefes aldıran kredi paketi hakkında konuşan Kurt, “Geride bıraktığımız 2019 yılında maalesef Akdeniz bölgesinde yaşanan iklim olayları sonrası seracılık sektörüne dönük değerli bir paket yine Ziraat Bankası eliyle sunuldu. Bu yılın ilk günlerinde yayınlanan kredi paketi ise sektörün nerdeyse bütün alanları için değerli bir fırsat” şeklinde açıklama yaptı.

Kurt, Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri eliyle kullandırılacak olan kredi paketinin 2022 yılına kadar geçerli olmasının değerli olduğunu ve bazı alanlarda yüzde 100’e varan faiz indiriminin yatırım yapmak için doğru zamanın geldiğini gösterdiğini belirtti.

“GİRİŞİMCİLİĞE CİDDİ DESTEKLER SUNUYORUZ”

Eğitim hakkında konuşan Nişantaşı Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Koordinatörü Ahmet Yıldızdoğan, “Biz kurum olarak Eğitim 5.0’ın Toplum 5.0’a giden yolda önemli bir araç olduğuna inanıyoruz ve üniversite olarak girişimciliğe ciddi destekler sunuyoruz. Bunun en önemli örneklerinden biri iş birliği içinde bulunduğumuz Kibele Projekt’tir” dedi.

Yıldızdoğan, Kibele Projekt’in kurucu ortaklarından Yusuf Kurt’un halen üniversitenin öğrencisi olduğunu ve mezun olmadan şirketini kurup öğrencisi olduğu üniversite ile iş birliğine gitmesinin, Nişantaşı Üniversitenin eğitime olan bakış açısını göstermek açısından önemli bir örnek olduğunu söyledi. Yıldızdoğan, 2019 yılında başladıkları topraksız tarım eğitiminin bugün gelinen noktada sektöre yatırım yapmak isteyenler için doğru bilgiye ulaşmanın yolu olduğunu ve Türkiye’nin birçok ilinden katılımcıyı misafir etmekten duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Yıldızdoğan sözlerine son verirken kurum olarak yatırım için doğru bilgiye ihtiyaç duyanlar için yeni eğitim programları açacaklarını vurguladı.

Apply Nişantaşı