Yazılım Dünyası Gamelab İstanbul ile Nişantaşı Üniversitesi’ndeydi

Nişantaşı Üniversitesi’nde düzenlenen Game Lab İstanbul, geleceğin sektörü yazılım dünyasının detaylarını öğrencilerle buluşturdu. Üniversite öğrencilerine yönelik organize edilen seminerin konukları İletişim ve Girişimcilik Danışmanı Remzi Durmuş, Bilgisayar Mühendisi Tolun Ardahanlı ve Oyunder Başkanı Tansu Kendirli oldu.

İletişim ve Girişimcilik Danışmanı Remzi Durmuş, seminerde girişimlerin başarısızlık nedenleri ve teşvikler hakkında bilgiler verdi. Durmuş, “Günümüzde girişimci adayları yeterli deneyim ve bilgiye sahip olmadan ticari faaliyette bulunuyor. Buda maalesef ki yaptığı girişimin çok uzun soluklu olmamasına neden olmaktadır. Ticari faaliyete girmeden önce girişimci adayı gireceği pazara ne kadar hakim olduğu, o pazardaki ticari faaliyetlerin nasıl işlediğini analiz etmesi gerekmektedir.” dedi. Bilgisayar Mühendisi Tolun Ardahanlı, Uygulama Güvenliğinde Yapay Zeka Yaklaşımları konulu sunum gerçekleştirerek, yapay zekanın siber güvenlikle neleri değiştirebileceğinden bahsetti. Daha sonra Oyunder Başkanı Tansu Kendirli ise, oyun sektöründe kariyere dair merak edilenleri cevapladı.