90 (212) 210 10 10

TR

ENG

Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörlüğü

Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörlüğü

NeoTech Campus, engelsiz bir kampüstür ve her geçen gün, engelli öğrencilerin de ihtiyaçlarına göre şekillenerek daha engelsiz bir hale gelmektedir

Daha engelsiz bir üniversite amacıyla üniversitemizde, Engelsiz Yaşam Birimi kurulmuş, bu sayede engelli öğrencilerimiz, öğretim üyelerimiz ve idari personellerimizin katkılarıyla kampüsümüz içerisinde akademik ve sosyal yaşamlarında karşılaşabilecekleri zorluklar tanımlanmaya, sorunlar karşısında çözümler üretilmeye ve gerekli düzenlemeleri gerçekleştirilmeye başlanmıştır. Ayrıca engellilik konusunda farkındalık yaratacak etkinlikler gerçekleştirmek de Engelsiz Yaşam Birimi’nin amaçları arasındadır.

Engelsiz Yaşam Birimi’nde görev alanların içerisinde engellilerin olması daha kolay çözüm üretilmesi açısından üniversitemiz için bir ayrıcalıktır.

Gün içerisinde ihtiyaçlar arttıkça bu ihtiyaçlar derhal Engelsiz Yaşam Birimi tarafından değerlendirilmekte ve hızla sorun çözülerek kampüsümüzün daha engelsiz olması için çaba sarf edilmektedir.

Bu sebeple, engelli öğrencilerimizin ya da aday öğrencilerimizin Engelli Yaşam Birimi’ne ulaşarak kendileri hakkında bilgi vermelerini ve ihtiyaçlarını dile getirmelerini önemsiyoruz.

Çünkü eğitim hayatlarının hiçbir sebeple engele uğramamasını, tüm öğrencilerimizin aynı rahatlıkta ve konforla eğitimlerine devam etmelerini istiyoruz.

Üniversitemizde kayıtlı olan ve yeni kayıt yapan engelli öğrencilerimizin Engelli Öğrenci Bilgi Formunu doldurarak Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığına ulaştırmalarını ya da burak.avci@nisantasi.edu.tr adresine göndermelerini beklemekteyiz.

Görme engelliler için özel olarak oluşturulmuş yaya yolları ve sesli yönlendirme uygulamaları ile… İşitme engelliler için kampüse yerleştirilmiş beacon ses sistemi ile… Fiziksel engelliler için tüm katlara ve sınıflara asansör ile engelsiz ulaşım imkânı ile Neotech demek, engelsiz kampüs demek. Gelin NeoTech’i daha engelsiz hale getirelim, engelleri hep birlikte aşalım.

Apply Nişantaşı