90 (212) 210 10 10

TR

ENG

SEVGİLİ ÖĞRENCİMİZ İSTANBUL NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ AİLESİNE HOŞ GELDİNİZ

SEVGİLİ ÖĞRENCİMİZ İSTANBUL NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ AİLESİNE HOŞ GELDİNİZ

2022 YKS ile İstanbul Nişantaşı Üniversitesi’nin lisans veya ön lisans programlarına yerleşenlerin;

DGS kayıt tarihleri 9-14 Eylül ve Yks Ek Kontenjan kayıt tarihleri 26 – 30 Eylül tarihleri arasında, aşağıdaki ilgili tüm evraklarla birlikte kayıt işlemlerini Maslak 1453 NeoTech Campus’te yüz yüze yapmaları gerekmektedir.

Kartınızın online ödemeye açık olması gerekmektedir.

 

KAYIT İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR

  • ÖSYM sonuç belgesi (e-devletten)
  • Lise Diploması (e-devletten)
  • Nüfus kayıt örneği (e-devletten)
  • Adli sicil kaydı (e-devletten)
  • İkametgâh belgesi (e-devletten)
  • 3 adet vesikalık fotoğraf
  •  Askerlik belgesi (2001 ve daha önce doğumlu erkek öğrenciler için)

 

KAYIT ÖNCESİ ONLİNE DOLDURULMASI GEREKEN FORM

İstanbul Nişantaşı Üniversitesi Ailesi’ne katılan yeni öğrencilerimiz, kayıt işleminizin hızlı ilerlemesi ve tamamlanabilmesi için "Öğrenci Bilgi Formu’nun https://obis.nisantasi.edu.tr/Ogrenci/Ogr0451/  linkten eksiksiz doldurulması ve form içeriğinde yer alan "Okudum, Anladım, Onaylıyorum"  cümlesini tıklayarak yönlendirme linkinde bulunan Eğitim Sözleşmenizi ve KVKK Bilgi Formunu okuyup onaylamanız gerekmektedir.

Aşağıda belirtilen bölümleri kazanan öğrencilerimiz için Sağlık Raporu. Her bölüm için sağlık rapor detayları aşağıda ayrıca belirtilmiştir:

  • Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri
  • Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği
  • Uçak Teknolojisi
  • Havacılık Yönetimi
  • Havacılık Elektrik ve Elektroniği
  • Uçak Bakım ve Onarımı
  • Deniz Ulaştırma ve İşletme
  • Hava Trafik Kontrolü
  • Pilotaj

Öğrenci ve ödeme yapacak velilerin E-Devlet Şifrelerini yanında getirmeleri zorunludur.

 

SİVİL HAVACILIK KABİN HİZMETLERİ (ön lisans) eğitimi mesleğini icra edebilmek için aranan nitelikler:

  • Adli sicil kaydı veya Adli Sicil Arşiv Kaydı bulunmamak.
  • Bayanlar için 160 cm-180 cm arası boya sahip olmak (ağırlığı, boy uzunluğunun santimetre olarak ifade edilen değerinin son iki rakamından en çok 5 kilogram fazla veya 15 kilogram noksan ağırlıkta olmak).
  • Erkekler için 170-190 cm arası boya sahip olmak (ağırlığı, boy uzunluğunun santimetre olarak ifade edilen değerinin son iki rakamından en çok 5 kilogram fazla veya 15 kilogram noksan ağırlıkta olmak).
  • Sağlık durumu uçuşa elverişli olmak (Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünce yetkilendirilmiş sağlık kurumlarından sağlık durumlarının uçuşa uygun olduğuna dair rapor almaları gerekmektedir.).
  • Kabin memuru üniforması giyildiğinde vücudunun görünecek yerlerinde dövme, yara izi vb. bulunmamak.

 

HAVACILIK YÖNETİMİ (lisans), SİVİL HAVA ULAŞTIRMA İŞLETMECİLİĞİ (ön lisans) mesleğini icra edebilmek için aranan nitelikler:

  • Havalimanı giriş kartı almasına engel oluşturacak herhangi bir Adli Sicil Kaydı veya Adli Sicil Arşiv Kaydı bulunmamak.
  • Mesleği ve/veya meslekte verilen görevi icra etmesine engel oluşturacak herhangi bir sağlık sorunu bulunmadığına dair tam teşekküllü bir hastaneden son 6 ay içinde almış olmak şartıyla heyet raporu almak (işitme kaybı/ eksikliği, görme kaybı/eksikliği vb).

 

HAVACILIK ELEKTRİK ve ELEKTRONİĞİ / UÇAK BAKIM ve ONARIMI (lisans) ile UÇAK TEKNOLOJİSİ (ön lisans) eğitimi mesleğini icra edebilmek için aranan nitelikler:

  • Havalimanı giriş kartı almasına engel oluşturacak herhangi bir Adli Sicil Kaydı veya Adli Sicil Arşiv Kaydı bulunmamak.
  • Mesleği ve/veya meslekte verilen görevi icra etmesine engel oluşturacak herhangi bir sağlık sorunu bulunmadığına dair tam teşekküllü bir hastaneden son 6 ay içinde almış olmak şartıyla heyet raporu almak (renk körlüğü, işitme kaybı/eksikliği, görme kaybı/eksikliği vb.)

 

DENİZ ULAŞTIRMA ve İŞLETME (ön lisans) eğitimi mesleğini icra edebilmek için aranan nitelikler:

  • Bu programa başvurabilmek için Yükseköğretim Kurumunun aradığı bütün koşullara ek olarak. Sağlık durumunun denizciliğe uygun olduğunu belgeleyen kayıt yaptıracak öğrenci adaylarının normal sağlık raporu yerine Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğünden “Gemi Adamı Sağlık Yoklama Belgesi” alması gerekir.

 

HAVA TRAFİK KONTROLÜ (lisans) eğitimi mesleğini icra edebilmek için aranan nitelikler:

  • Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından yetkilendirilmiş sağlık kurumlarından ICAO Ek-1 Sınıf 3 hükümlerine uygun sağlık raporu almak.
  • Havalimanı giriş kartı almasına engel oluşturacak herhangi bir Adli Sicil Kaydı veya Adli Sicil Arşiv Kaydı bulunmamak

 

PİLOTAJ (lisans) eğitimi mesleğini icra edebilmek için aranan nitelikler:

  • Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü 466 tarafından yetkilendirilmiş sağlık kurumlarından ICAO Ek-1 Sınıf 1 hükümlerine uygun sağlık raporu almak.
  • Pilot olmasına engel Adli Sicil Kaydı veya Adli Sicil Arşiv Kaydı bulunmamak

**Bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan ancak, ortaöğretim kurumlarında, ön lisans programında veya lisans programlarında mezun aşamasında olup staj, bütünleme veya tek ders sınavına girecek adayların da belirlenen tarihlerde yükseköğretim kurumlarına geçici kayıtları yapılacaktır. Bu adayların mezun olduklarına ilişkin belgelerini, 31 Aralık 2021 tarihine kadar yükseköğretim kurumuna ibraz etmeleri halinde asıl kayıtları yapılacaktır. Bu tarihe kadar mezun olduklarını belgelemeyenlerin geçici kayıtları silinecek ve bu durumda olup belirlenen tarihlerde geçici kayıtlarını yaptırmayan adayların kayıtları yapılmayacaktır.

 

 Durumları aşağıdaki bentlerden birine uyan adaylar için uygulanmak üzere;

  1. 1111 sayılı Askerlik Kanunu hükümlerine ve bu konuda Millî Savunma Bakanlığınca yayınlanan prensip emirlerine göre askerlik hizmetlerini erteletme hakkını kaybedenler,
  2. İki veya üç yıllık bir yükseköğretim programını bitirmiş olup dört yıldan daha az süreli bir başka yükseköğretim programına girmek isteyenlerden askerliğini yapmamış olanlar (İki veya üç yıl süreli bir yükseköğretim programından mezun olup askerliğini yapmamış olan adaylar, dört yıl veya daha fazla süreli bir yükseköğretim programına girmek için 2022 YKS'ye başvurabilirler.),
  3. Dört yıl veya daha fazla süreli bir yükseköğretim programını bitirmiş olanlardan askerliğini yapmamış olan adaylar, 2022 YKS sonucunda herhangi bir yükseköğretim programına yerleşmeleri durumunda bu adayların kayıtları yapılacaktır. Ancak, bu durumdaki adayların askerlikleri tecil edilmiş ise askerlik tecil sürelerinin bitimine kadar kayıt hakkı kazandıkları programda eğitime devam edebilecek, tecil sürelerinin sona ermesi hâlinde askerlik erteleme haklarını kaybettiklerinden bu durumdaki adayların kayıtları dondurularak, askerlik hizmetlerini yaptıktan sonra eğitime devam edebileceklerdir.

 

ÖDEME YÖNTEMLERİ

1: Havale / EFT

Tüm banka hesapları üzerinden, Vakıfbank Etiler Şubesi Nişantaşı Üniversitesi adına kayıtlı TR08 0001 5001 5800 7306 4878 41 IBAN numaralı hesaba havale/eft işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Hesap Sahibi (Alıcı) Nişantaşı Üniversitesi olup, alıcı kısmına kendi adınızı ya da öğrenci adını kesinlikle yazmamanız gerekmektedir.

Banka                      : Vakıfbank

Şube                       : Etiler

Iban                        : TR08 0001 5001 5800 7306 4878 41

Alıcı Hesap              : Nişantaşı Üniversitesi

Açıklama: Öğrenci Adı, Soyadı ve T.C Kimlik Numarası yazılmalıdır.

Açıklama kısmında bilgileri eksik/hatalı olan ödemeler işleme alınmayacaktır. Eksik ve hatalı işlemlerden kaynaklı gecikme nedeniyle üniversite mesuliyet kabul etmemektedir.

 

2: Kredi Kartı Yöntemi

Eğitim ücretinizi Axess, Bonus, Maximum, Card Finans, Paraf, Bank Kart Combo, Sağlam Kart, AlBaraka, Garanti Miles&Smiles ve Qnb Miles&Smiles kartlarına en fazla 9 taksit, World karta ise en fazla 8 taksit şeklinde ödeyebilirsiniz.

Kredi kartı ile yapılacak taksitli işlemlerde, bankaların uygulamış olduğu komisyon oranları eğitim ücreti üzerine yansıtılmaktadır.

American Express kartları ile işlem yapılmamaktadır.

 

3: Vade Farksız, Taksitli Ödeme (OTS-Otomatik Tahsilat Sistemi)

DENİZBANK (ZEYTİNBURNU ŞUBESİ)*

Üniversitemizin Denizbank ile yapmış olduğu iş birliği neticesinde bankanın koşullarına uygun bulduğu öğrenci/velilere yıllık Eğitim-Öğretim ücretinin tamamına kadar limit tahsis edilir. Banka kanalı ile tanımlanan limit dahilinde 9 aya kadar herhangi bir faiz uygulanmaksızın eşit taksitler halinde ödeme yapılabilir. Dosya masrafı yoktur.

*Kayıt tarihleri süresince Denizbank Şubesi Üniversite Kampüsümüz içerisinde bulunacaktır. Ayrıca şubeye gitmeye gerek kalmayacaktır.

 

OTS (OKUL TAHSİLAT SİSTEMİ) ŞARTLARI

*E-DEVLET ŞİFRENİZ ve aşağıda belirtilen gelir belgelerini eksiksiz temin etmeniz gerekmektedir. Ayrıca OTS başvurusunun kolayca onaylanabilmesi için KKB (Kredi Kayıt Bürosu) puanınızın olumlu olması gerekmektedir.

Özel sektör çalışanları: Maaş Bordrosu (Kaşeli ve ıslak İmzalı) Bordroyu İmzalayan İş Yerine Ait İmza Sirküleri, SGK Tescil ve Hizmet dökümü (E- Devletten Barkotlu)

Kamu Çalışanları: Maaş Bordrosu (e-Devletten Barkotlu belge)

İşveren için: Vergi Levhası, Son 3 Dönem Beyanname

Emekli için: 4a/4b/4c Emekli Aylık Bilgisi

Detaylı bilgi için: 0212 210 10 10

Apply Nişantaşı