Psikolojik Danışmanlık Birimi

Psikolojik Danışmanlık Biriminde Ne Yapılır?

Birimimize başvuran öğrencinin BiyoPsikoSosyal değerlendirmesi yapılır. Biyolojik Değerlendirme; öğrenciye kalıtım yoluyla geçmiş patolojik bir rahatsızlık var ise tespit edilip öğrencinin psikiyatriste yönlendirilmesidir. Psikolojik Değerlendirme; öğrencinin problemlerle baş etme stratejileri, sosyal ilişkileri, işlevsellik durumu gibi ruhsal durumunun değerlendirilmesidir. Süreç içerisinde klinik gözlem yapılmaktadır, öğrenci gerekli görüldüğü durumlarda ölçek uygulamaları yapılarak öğrenci bir bütün olarak değerlendirilir. Sosyal Değerlendirme; kişinin danışmanıyla, ailesiyle, arkadaşlarıyla kurmuş oldukları ilişkiyi değerlendirmektir.

• Birimimizde 2 klinik psikolog bulunmaktadır.
  • Seanslar hafta 1 şeklinde ilerlemektedir.
  • Seans süresi 45 dakikadır.

Psikolojik Danışmanlık Biriminden Kimler Yararlanabilir?

• Psikolojik danışmanlık hizmeti lisans, yüksek lisans, doktora öğrencilerine yöneliktir.
  • Asistan öğrencilere, idari ve akademik personellere 1-3 seans görüşme seansı yapılmaktadır.

Birimimizden randevu almak için aşağıdaki mail adresine mail atmanız gerekmektedir.

psikolojikdanismanlik@nisantasi.edu.tr