2. Uluslararası Ekonomi Araştırmaları ve Finansal Piyasalar Kongresi (IERFM2018) Kapadokya’da Gerçekleşti

Birincisi Trakya Üniversitesi ve Nişantaşı Üniversitesi iş birliğinde 12 – 13 Mayıs 2017 tarihlerinde Edirne’de gerçekleştirilen Uluslararası Ekonomi Araştırmaları ve Finansal Piyasalar Kongresi’nin ikincisi 12 – 13 ve 14 Nisan 2018 tarihlerinde “Sürdürülebilir Ekonomik Büyüme: Sorunlar ve Çözüm Önerileri” ana temasıyla Kapadokya Double Tree By Hilton’da Nişantaşı Üniversitesi, Trakya Üniversitesi ve Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilmiştir.

Kongrenin açılışı, 12 Nisan 2018 perşembe günü saat 11.30’da Nevşehir Belediye Başkanı Sayın Hasan ÜNVER ve Nişantaşı Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Esra HATİPOĞLU’nun konuşmalarıyla başlamış ve davetli konuşmacı olan İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi İşletme Bölümü başkanı Sayın Prof. Dr. Halim KAZAN’ın sunumuyla devam etmiştir. Kongre oturumları başlamadan önce ekonomi ve finans alanında çalışan akademisyenlerin, piyasa profesyonellerinin ve finans medyasının bir araya gelmesini sağlamak üzere “Piyasa Açılış Oturumu” yapılmıştır. Trakya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sadi UZUNOĞLU moderatörlüğünde, Noor CM Yurt İçi Piyasalar Satış Müdürü Mert YILMAZ, Actus Portföy Yatırım Komitesi Üyesi Murat SAĞMAN ve Yatırım Finansman Türev Ürünler Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Nuri SEVGEN’in katılımıyla kongre açılış oturumu gerçekleştirilmiştir.

12 ve 13 Nisan tarihlerinde dört farklı salonda yurt içi ve yurt dışı üniversitelerden katılımcılarla gerçekleştirilen oturumlarda 150’ye yakın tebliğ sunulmuştur. İlk günkü oturumların tamamlanmasının ardından Türk Gecesi konseptinde Gala Yemeği organize edilmiştir. İkinci gün oturumlarının bitmesini takiben Trakya Üniversitesi öğretim üyelerinden Dr. Sonat BAYRAM moderatörlüğünde İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zahide AYYILDIZ ONARAN, Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Burak ARZOVA ve Dr. Yaşar ERDİNÇ’in katılımıyla kongre kapanış oturumu gerçekleştirilmiştir. 13 Nisan 2018 cumartesi günü ise bölgenin eşsiz doğal güzelliklerini keşfetmek adına “Kapadokya Bölge Turu” yapılarak etkinlik sonlandırılmıştır.

“Tam Metin Bildiri Kitabı” ve “Özet Metin Bildiri Kitabı” yayınlarının ayrı ayrı elektronik kitap olarak basıldığı kongremizin üçüncüsünün 2019 yılı Nisan ayında Ege Bölgesi’nde yapılması düşünülmektedir. Bildiri kitaplarına ulaşmak için tıklayınız: http://ierfm.com/tr/bildiri-kitabi/

Yayınlanma Tarihi: 26.04.2018