Afiş tasarımının incelikleri öğrencilerle paylaşıldı

Nişantaşı Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Grafik Tasarımı Bölümü tarafından Tasarım Günleri etkinliklerinin ilki gerçekleştirildi.

Tüm Grafikerler Dayanışma Derneği (TGDD) yönetim kurulu üyelerinden Öğr. Görevlisi ve Görsel Tasarım Uzmanı Şeref Kocaman’ın katılımıyla gerçekleştirilen seminer ve atölye çalışmasında Türkiye’de grafik tasarımın sektörel durumu üzerinde duruldu.

Mesleğin ihtiyaçlarını karşılamak için nitelikli eleman özellikleri ve piyasada çalışan grafik tasarımcıların sorunları hakkında bilgiler aktaran Şeref Kocaman ardından ‘Geleceğin Meslekleri’ adı altında afiş çalışmasında bulundu. Kocaman, afiş tasarımının kurallarına ve afiş tasarımını oluşturan öğeler üzerinde bilgilerini grafik tasarım bölümü öğrencileri ile paylaştı.

Atölye çalışmasında üretilen afiş tasarımlar 8 Ocak Çarşamba günü ‘Tasarım Günleri II’ etkinliğinde sergilenecek.

Yayınlanma Tarihi: 25.12.2019