Depremzede öğrencilere ders ve psikolojik destek

Nişantaşı Üniversitesi, deprem bölgesinden ayrılan ve eğitimine devam edemeyen öğrencilere ders ve psikolojik destek sağlamak için harekete geçti.

Türkiye son aylarda art arda can ve mal kaybına sebep olan depremlerle boğuşuyor.  Aralıksız devam eden depremler karşısında zarar gören okullara çocuklarını göndermek istemeyen vatandaşlardan bazıları ise bölgeden ayrılma yolunu tercih ediyor. Nişantaşı Üniversitesi bölgeden ayrılan ve eğitimine devam edemeyen öğrencilere ders ve psikolojik destek sağlamak için kolları sıvadı.

Konuya ilişkin açıklamada bulunan Nişantaşı Üniversitesi'nden Dr. Hasan Carfi, “Üniversitemizdeki bütün eğitimcilerimiz ile birlikte gerek psikolojik gerekse akademik olarak mağduriyet yaşayan öğrencilerimize destek vermek için elimizden geleni yapacağız. Bir kişi bile olsa destekte bulunup onun hayatına dokunabilmek bizi çok mutlu edecektir. Eğitim-öğretim faaliyetlerinde eksiklik, kopukluk yaşanmaması adına mağdur öğrencilerimizi okulumuza bekliyoruz” dedi.

PSİKOLOJİK DESTEK DE VERİLECEK

“Bu destekler birlikte başarmanın bir adımı olacak” diyerek devam eden Dr. Hasan Carfi, “Üniversitemizin her türlü imkanını deprem bölgesinden gelecek öğrenciler ile paylaşarak, onların eğitimlerini devam ettirmek için tüm altyapımız hazır. Ayrıca gönüllü eğitimcilerimiz tarafından depremin psikolojik etkilerini hafifletmek ve çocukların travma sonrası tepkilerini anlamlandırmasına yardımcı olmak amacıyla psikolojik destek de vereceğiz” şeklinde açıklamada bulundu.

Yayınlanma Tarihi: 25.02.2020