HIZLI ERİŞİM İLETİŞİM

Nişantaşı Üniversitesi Tarafından Gastronomi Ve Mutfak Sanatları Alanında Düzenlenen Eğiticinin Eğitimi Sertifika Programı Büyük İlgi Gördü!



Yükseköğretimde doluluk oranları göz önüne alındığında, son yılların gözde bölümlerinden biri olarak ön plana çıkan Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanında her ne kadar teorik dersler konusunda yetkin akademisyenler üniversitelerde bulunsa da mutfak uygulamaları konusunda uzman öğretim üyesi ihtiyacının yüksekliği bu alanda verilen eğitimlerde açıkça göze çarpan bir durum olarak bilinmekteydi.

Nişantaşı Üniversitesi tarafından Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümlerinde mutfak uygulamaları alanında uzmanlaşmış akademisyen ihtiyacına katkı sağlamak amacıyla eğiticinin eğitimi kapsamında düzenlenen ve büyük ilgi gören “Gastronomi ve Mutfak Sanatlarında Eğiticinin Eğitimi” sertifika programı geçtiğimiz günlerde tamamlandı ve farklı üniversitelerden eğitime katılan akademisyenler’e Nişantaşı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Esra HATİPOĞLU tarafından sertifikaları takdim edildi.

Profesyonel Aşçılık ve Mutfak Uygulamalarıyla, İleri Pastacılık – Ekmekçilik başlıkları altında gerçekleştirilen ve yaklaşık dört ay süren eğitime katılan tüm akademisyenler sertifika töreninde eğitim sürecindeki tüm katkılarından dolayı Nişantaşı Üniversitesi’ne teşekkür ettiler.

Sertifika programında eğitim alan akademisyenlerden Dr. Öğr. Üyesi Özgür ERGÜN, sertifika töreninde katıldığı eğitim konusundaki düşüncelerini ve Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanında öğrenim görmek isteyen öğrencilere tavsiyelerini şu sözlerle ifade etti;

“Ülkemizin mutfak kültürü, lezzeti ve çeşitliliğiyle farklı birçok kültürden insanın damak tadına hitap eden ve her geçen gün daha fazla ilgi çeken bir turizm dinamiğidir, turizm hareketine katılan her insan için seyahat ve konaklama ile birlikte üç temel unsurdan birisi olan yeme içme faaliyetine hizmet veren bu alanda faaliyet gösteren işletme sayıları da dikkate alınırsa Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanında mezuniyet sonrası istihdam koşullarının çok yüksek olduğu net bir şekilde ifade edilebilir. Son yıllarda birçok üniversitede açılan ve kontenjanları tamamen dolan bu bölümün mevcut durumdaki en büyük problemi uygulama eğitimlerinin verileceği mutfak laboratuvarlarının yetersizliği ve mutfak uygulamaları alanında uzman öğretim üyesi sayısının azlığıdır. Bu programı tercih etmeyi düşünen aday öğrencilere tavsiyem; tercih döneminde üniversitelerin mutfak laboratuvarlarının nitelik ve niceliğini, akademik kadrolardaki mutfak uygulama eğitimi verebilecek akademisyen sayılarını göz önünde bulundurmalarıdır”.

Eğiticinin eğitimi kapsamında düzenlenen sertifika programı süresince Nişantaşı Üniversitesi’nin beş ayrı uygulama mutfağında üst düzey eğitim aldıklarını ifade eden Dr. Öğr. Üyesi Özgür ERGÜN, birçok farklı üniversiteden akademisyene bu eğitim imkânını karşılıksız sunan Nişantaşı Üniversitesi Rektörlüğü’ne ve eğitimi veren tüm hocalara teşekkür etti.

Rektör Prof. Dr. Esra Hatipoğlu ise sertifika programı hakkındaki düşüncelerini şu şekilde ifade etti; “Üniversitemiz gerek mutfak uygulama laboratuvarlarını gerekse hem teorik hem de uygulama eğitimlerini verecek nitelikli akademisyen kadrosunu farklı üniversitelerden akademisyenlerin Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanında gelişimine katkı sağlamak amacıyla bu sertifika programı için hiç bir karşılık gözetmeden seferber etmiştir.

Yakın zaman içerisinde yeni eğitim programlarıyla yükseköğretime hizmet vermeye devam edeceğiz. Desteklerinden dolayı Kurucu Başkanımız Sn. Levent Uysal’a ve eğitim süresince emek veren tüm öğretim elemanlarımıza teşekkür ederim”

 

Yayınlanma Tarihi: 15.04.2019
Görüntülenme: 1479