Prof. Dr. İlhami ÇOLAK, Macaristan’da yapılan 18. IEEE Konferansı’na Katıldı

Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. İlhami ÇOLAK, 26-30 Ağustos 2018 tarihleri arasında Budapeşte/Macaristan’da yapılan IEEE 18. Power Electronics and Motion Control (PEMC) konferansına katılarak “Sensorless Control of Wind Turbine Conversion Equipped with a DFIG Using MPPT Strategy” başlıklı bir makale sunmuştur. Makalede üniversitemiz Mekatronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Korhan KAYIŞLI ve Cezayir’den Dr. Abdelkader Harrouz ve doktora öğrencileri H. Becheri ve  I. K. Bousserhane ortak yazar olarak bulunmaktadırlar. Konferansta 50 farklı ülkeden, 210 katılımcı 183 makale sunmuştur.

Her iki yılda bir organize edilen PEMC ilk kez 1970 yıllarında yine Budapeşte/Macaristan’da başlatılmış olup, PEMC komitesinin Avrupa ülkelerinden 46 üyesi bulunmaktadır. Prof. Dr. İlhami Çolak 2012 yılında bu komiteye üye olan ilk Türk bilim adamı olup, 2014 yılında PEMC konferansını Antalya’da organize etmiş ve 2016 yılından itibaren de IEEE PEMC ödül komite üyeliği yapmaktadır.

Yayınlanma Tarihi: 03.09.2018