Tarih Topluluğu’nun Marx’ı Yeniden Düşünmek Etkinliği Gerçekleşti

Tarih Topluluğu’nun “Marx’ı Yeniden Düşünmek” adlı etkinliği, Nişantaşı Üniversitesi Maslak Neotech 1453 Kampüsü’nde gerçekleştirildi.

Etkinlikte, 19. yüzyıldan 20. yüzyıla miras kalan sorunları analiz eden Marx’tan hareketle; “Özgür bir toplumun ön koşulu ne olabilir?”, “Bir birey kendini gerçekleştirirken bu aynı zamanda toplumun tüm bireylerinin kendini gerçekleştirmesine nasıl olanak tanır?”, “İnsanın kendisiyle tekrar insanca karşılaşması nasıl mümkündür?”, “Nasıl bir toplum, insanın yeniden kendine dokunabilmesini olanaklı kılar?” gibi soruların cevapları arandı.

Düşünsel dünyasının dönüm noktalarına odaklanarak bir Marx biyografisinin çizildiği etkinlikte, Marx anlayışının hem idealizmden hem de maddecilikten ayrıldığı konusuna değinildi.

Etkinlik sonrası konuşmacı Yrd. Doç. Dr. Olkan Senemoğlu öğrencilerimiz için yeni çıkan “Marx’ı Yeniden Düşünmek” adlı kitabını imzaladı.

Yayınlanma Tarihi: 10.01.2018