Tazelenme Üniversitesi, Genç Türkiye Ödülleri’ne Aday Oldu

Merkez Kampüsü Akdeniz Üniversitesi’nde bulunan, İstanbul’daki tüm faaliyetleri Nişantaşı Üniversitesi tarafından yürütülen Tazelenme Üniversitesi, Genç Türkiye Ödülleri 2018’de, “Genç Türkiye Mevlana Sosyal Sorumluluk ve Farkındalık Projesi” kategorisinde aday oldu.

Oy kullanmak için https://gencturkiye.net/genc-turkiye-odulleri/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

Tazelenme Üniversitesi Hakkında

Tazelenme Üniversitesi, 60 yaş ve üzeri bireyler için tasarlanmış bir sosyal sorumluluk projesidir. Proje, sağlıklı ve başarılı yaşlanmanın temel prensipleri çerçevesinde yapılandırılmıştır. Bu amaçla, Tazelenme Üniversitesi’nde, öğrencilere, sağlık, spor, sanat, iletişim gibi alanlarda dersler verilmekte; yeteneklerini ortaya koymaları için atölye çalışmaları yapılmaktadır. Dünyada “üçüncü yaş üniversitesi” olarak anılan 60 yaş üzeri üniversitelerden farklı olarak Tazelenme Üniversitesi'nin hedefi, Türkiye’de, yaşlanmayı yaş kavramından kurtarmak ve yaşam boyu öğrenme felsefesiyle sürekli tazelenen kuşakları hazırlamaktır.

Nişantaşı Üniversitesi’nin Rolü

Tazelenme Üniversitesi’nin merkez kampüsü Akdeniz Üniversitesi’nde bulunmaktadır. Kurucusu, Akdeniz Üniversitesi Gerontoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. İsmail Tufan’dır. İstanbul'daki faaliyetler, Nişantaşı Üniversitesi Maslak 1453 NeoTech Campus'unde yürütülmektedir. Nişantaşı Üniversitesi aynı zamanda, Tazelenme Üniversitesi’nin tüm kurumsal kimlik çalışmaları, teknik altyapı, geliştirme, tasarım ve programlama aşamalarını da üstlenmiştir.

Yayınlanma Tarihi: 30.03.2018