Turist Rehberliği Mesleği Üzerine Söyleşi

09.01.2018 tarihinde Kd. Hakim Albay Süleyman Takkeci konferans salonunda, turizm rehberliği, turizm işletmeciliği ve tarih bölümü öğrencilerinin katılımı ile Profesyonel Turist Rehberi Serhan Güngör’ün konuşmacı olduğu bir etkinlik düzenlenmiştir. Günümüzde kültür ve kent turizmi, Türkiye turizmi için sürekliliği olan bir turizm ve seyahat şeklidir. Gerek seyahat işletmelerince düzenlenmiş bu tür turlarda gerekse bireysel kültür ve şehir seyahatlerinde, profesyonel turist rehberi, tur ve tatil deneyiminin yaşatılmasında görev alan en işlevsel turizm profesyonelidir. Bu bağlamda, etkinlik çerçevesinde de Serhan Güngör tarafından turizm sektörünün mevcut durumu değerlendirilmiş, öğrencilerimize meslekleri ve mesleklerinin gerektirdiği donanımlar hakkında değerli bilgiler verilmiştir. Etkinlik neticesinde öğrencilerimiz kendilerini bekleyen iş yaşamları ile ilgili bir farkındalık yaşamış olup, profesyonel anlamda paylaşılan bu değerli bilgiler ışığında şimdiden bir yol haritası çıkarmaya başlamışlardır.

Yayınlanma Tarihi: 27.02.2019