Üniversitemiz ve TİHCAD Arasında Ortak Proje Görüşmeleri Yapıldı

Tekstil İhracatçıları ve Çalışanları Derneği üniversitemiz akademisyenleriyle NeoTech kampüste bir araya geldi. TİHCAD Tekstil İhracatçıları ve Çalışanları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ergin Aydın, TİHCAD Kadın Komitesi Başkanı Birsen Şehirli Tor ve TİHCAD Uluslararası İlişkiler ve Teşvikler, Sosyal Sorumluluk Komite Başkanı Deniz Dikmen üniversitemizi ziyaret ettiler.

Üniversite-sanayi iş birliğinin geliştirilmesine vurgu yapılan Üniversitemiz Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Çelik başkanlığındaki toplantıya Tekstil ve Moda Tasarımı ön lisans, lisans ve yüksek lisans programlarından Öğretim Görevlisi İlyas Turgay, Doktor Öğretim Üyesi Nursen Geyik Değerli, Öğretim Görevlisi Bahar Yıldız, Öğretim Görevlisi Dilek Akdemir katıldılar. Toplantıda TİHCAD Yönetim Kurulu Başkanı Ergin Aydın tarafından derneğin faaliyet alanları hakkında bilgi verildi.

Üniversite-sanayi iş birliği çerçevesinde gerçekleşen toplantıda, Tekstil ve Moda sektörlerine yönelik dijitalleşme, inovasyon, sürdürülebilirlik ve sosyal sorumluluk alanlarında yapılabilecek ortak çalışmalar, eğitimler ve seminerler görüşüldü.  Akademisyenlerimiz tarafından Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü ön lisans, lisans ve yüksek lisans programlarına ait bilgiler paylaşıldı, Nişantaşı Üniversitesi öğrencilerine sektörün önde gelen TİHCAD üye firmalarında staj ve iş imkânı sağlanması konusunda ortak çalışmaların başlatılması yönünde karşılıklı görüş birliğine varıldı.

Yayınlanma Tarihi: 02.04.2021